KA Redingenhof start met opleiding wielrennen

Leuven sport | door Stefan Van De Weyer op 30/08/2012

Het komende schooljaar biedt het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven een opleiding wielrennen in het ASO en TSO-onderwijs aan. Het project staat onder leiding van Kris Vromans, het is de bedoeling om in combinatie met studies aan competitierenners de kans te geven beter te worden.

Begin juli waren er al elf inschrijvingen.

“Ik hoop dat dit aantal ondertussen al enorm is aangedikt, ik heb daar nog geen idee over. In de eerste, tweede en derde graad van het ASO en TSO bieden we deze opleiding aan. We hechten belang aan de studies in combinatie met het wielrennen, daarom blijft een richting in het BSO uit”, aldus Kris Vromans die de verantwoordelijke coach is voor de wieleropleiding van de WBV.

In het ASO zal de opleiding Sportwetenschappen heten, in het TSO heet dit Lichamelijk Opvoeding en Sport. In de eerste graad van het TSO bijvoorbeeld krijgen de leerlingen twee tot vier uur theorie over de sport en 10 tot 12 uur sport. Vanaf de tweede graad kan de optie wielrennen gekozen worden.

“Er hadden zich al acht leerlingen ingeschreven voor de tweede graad en drie voor de derde graad. Zo volgt in de derde graad Brent Briesen uit Goetsenhoven die uitkomt voor de sterke formatie Balen BC de opleiding. Het is niet de bedoeling recreanten op te vangen, maar competitierenners naar een beter niveau te brengen”, vertelt Vromans.

Het Koninklijk Atheneum Redingenhof is verbonden met de E=MC² middenschool in Kessel-Lo die in 2011 al met een soortgelijke opleiding begon.<< Terug naar de nieuwspagina

Gelijkaardige berichten

 • Frans Claes vierde in UCI Marathon World Series in Laissac

  Leuven sport
  Leuvenaar Frans Claes kwam goed voor de dag in de UCI Marathon World Series in het Franse Laissac. Hij werd er in gezelschap van de wereldtop knap vierde. Op voorhand was zijn doel top vijftien, hij deelde echter zijn race goed in en behaalde op het einde van de lange rit een notering die vertrouwen geeft naar de toekomst toe.
 • Thibaut Ponsaerts tevreden met vierde plaats voor eigen volk

  Leuven sport
  Thuisrenner Thibaut Ponsaerts uit Kessel-Lo (Leuven) reed voor eigen publiek naar een vierde plaats toe in de nieuwelingenkoers van Linden. Toen hij langs de meet reed, gingen de decibels enorm de hoogte in. Het leek op geluidsvlak soms op cyclocross onder een stevige lentezon. Ondanks zijn offensieve impulsen raakte Thibaut niet weg. Met een vierde plaats was hij nadien enorm tevreden.
 • Jasper Stuyven Fanclub gaat naar Parijs-Roubaix

  Leuven sport
  De Jasper Stuyven Fanclub trekt zondagochtend met twee volle bussen naar Parijs-Roubaix. Daarnaast zijn er heel wat fans die met eigen vervoer naar het parcours afzakken zodat de supporters van de renner van Trek Factory Racing met minstens 150 verzamelen in een eigen fandorp langs de kasseistrook tussen Cysoing en Bourghelles. De fanclub regelde zelfs een eigen discobar, frietkraam en ruime barbecue-installatie. Onder de aanwezigen in het Jasper Stuyven Fanvillage heel wat familieleden, vrienden, koersliefhebbers en zelfs ex-collega-wielrenners van Jasper zoals gewezen Belgisch beloftekampioen Jorne Carolus.
 • Mountainbiker Frans Claes pakt eerste zege over lange afstand

  Leuven sport
  Op paasmaandag stond de eerste wedstrijd van de Belgische marathonkalender in Grand-Halleux op de agenda. In een sterk deelnemersveld kwam Leuvenaar Frans Claes na een slopende wedstrijd over zeventig kilometer als eerste over de meet. Volgende zondag nemen Frans Claes en Raf De bakker deel aan de eerste manche van de World Series Marathon in het Franse Laissac, traditiegetrouw de eerste grote afspraak van het seizoen.
 • Judoka Jorre Verstraeten pakt brons op International Masters Athene

  Leuven sport
  Op de International Masters in Athene lag een bronzen medaille bij de U21 te wachten op eerstejaars Jorre Verstraeten uit Heverlee (Leuven). Hij won deze door de finale van de herkansingen winnend af te sluiten. Op de masters in Bremen behaalde hij eerder een gouden medaille.
 • Mountainbiker Frans Claes pikt aan met tweede zege in Virton

  Leuven sport
  Leuvense mountainbiker Frans Claes won de G-skin mountainbike Cup in Virton, een manche van de Wallonia Cup. Daags voordien behaalde hij in zijn eerste wegkoers van het seizoen een dertiende plaats in het hellende Polleur. Enkele weken geleden won Frans al in de Wallonia Cup in Ottignies.
 • Rugby Club Leuven sluit seizoen af tegen Antwerpen

  Leuven sport
  Komende zondagnamiddag ontvangt Rugby Club Leuven in tweede divisie, vierde Antwerp Rugby Club. De Leuvenaars die momenteel zesde staan, zouden een goede zaak kunnen doen mits een overwinning. Dat zal echter geen sinecure worden gezien de Sinjoren de heenmatch met 35-12 hebben gewonnen.

<< Terug naar de nieuwspagina
Regiopunt News Agency
Regiopunt GCV

Kruisbooglaan 9
3210 Linden (Lubbeek)
www.Regiopunt.be
KBO   0848.449.595
IBAN  BE62 7340 3499 3161
BIC    KREDBEBB
© Regiopunt 2015 | DEVELOPED BY JS-Websites