KA Redingenhof start met opleiding wielrennen

Leuven sport | 490 keer gelezen | door Stefan Van De Weyer op 30/08/2012

Het komende schooljaar biedt het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven een opleiding wielrennen in het ASO en TSO-onderwijs aan. Het project staat onder leiding van Kris Vromans, het is de bedoeling om in combinatie met studies aan competitierenners de kans te geven beter te worden.

Begin juli waren er al elf inschrijvingen.

“Ik hoop dat dit aantal ondertussen al enorm is aangedikt, ik heb daar nog geen idee over. In de eerste, tweede en derde graad van het ASO en TSO bieden we deze opleiding aan. We hechten belang aan de studies in combinatie met het wielrennen, daarom blijft een richting in het BSO uit”, aldus Kris Vromans die de verantwoordelijke coach is voor de wieleropleiding van de WBV.

In het ASO zal de opleiding Sportwetenschappen heten, in het TSO heet dit Lichamelijk Opvoeding en Sport. In de eerste graad van het TSO bijvoorbeeld krijgen de leerlingen twee tot vier uur theorie over de sport en 10 tot 12 uur sport. Vanaf de tweede graad kan de optie wielrennen gekozen worden.

“Er hadden zich al acht leerlingen ingeschreven voor de tweede graad en drie voor de derde graad. Zo volgt in de derde graad Brent Briesen uit Goetsenhoven die uitkomt voor de sterke formatie Balen BC de opleiding. Het is niet de bedoeling recreanten op te vangen, maar competitierenners naar een beter niveau te brengen”, vertelt Vromans.

Het Koninklijk Atheneum Redingenhof is verbonden met de E=MC² middenschool in Kessel-Lo die in 2011 al met een soortgelijke opleiding begon.<< Terug naar de nieuwspagina

Gelijkaardige berichten

 • Leuvenaar wereldkampioen Brazilian Jiu-Jitsu

  Leuven sport
  Wim Deputter (32) uit Kessel-Lo (Leuven) kampte zich in Parijs naar de wereldtitel Brazilian Jiu-Jitsu in de discipline Ne Waza. Kort geleden behaalde hij twee Europese titels in Brazilian jiu-jitsu (BJJ) en grappling. Hij kan leven van zijn sport en is trainer van de Leuvense club Brasa Belgium, waarvan het ledenaantal al ruim honderd leden bedraagt.
 • 48ste GP Jef Scherens - Rondom Leuven

  Leuven sport
  Leuven is zondag opnieuw het decor van de jaarlijkse wielerklassieker Grote Prijs Jef Scherens - Rondom Leuven. De organisatie van de koers van het continentaal circuit van de Europe tour categorie 1.1 is in handen van de Koninklijke Stoempersclub Leuven. De wedstrijd is dit jaar toe aan de 48e editie. De renners starten om 12.05 uur op de Grote Markt en na een wedstrijd van 183,3 kilometer is de aankomst omstreeks 16.20 uur voorzien aan de stadsschouwburg op de Bondgenotenlaan.
 • Jorre Verstraeten pakt brons op Jeugdspelen in Nanjing

  Leuven sport
  Heverleese judoka Jorre Verstraeten (16) bezorgde ons land de eerste medaille op de Jeugd Olympische Spelen in het Chinese Nanjing. In de kleine finale om het brons versloeg hij Gavin Mogopa uit Botswana resoluut met een ippon in de categorie U18 tot 55 kg.
 • Heverleese judoka wil Olympische medaille op Jeugdspelen in Chinese Nanjing

  Leuven sport
  Heverleese judoka Jorre Verstraeten (16) staat komend weekend op de Jeugdspelen in het Chinese Nanjing op de mat om de Belgische eer te verdedigen bij de U18 tot 55 kg. Tijdens het Aziatische avontuur wil hij een Olympische medaille op zijn palmares bijschrijven nadat hij eerder dit jaar al provinciaal, Vlaams en Belgisch kampioen werd.
 • Einde Italiaans avontuur voor Frans Claes

  Leuven sport
  Na iets meer dan 6 maanden is er een vervroegd einde gekomen aan het Italiaans avontuur waar mountainbiker Frans Claes zich begin dit jaar aan waagde. Frans was sinds begin 2014 actief bij het Italiaanse MTB team Polimedical-Calvinetwork waar hij een contract voor 1 jaar ondertekend had. Maar na maanden waarin Frans veel te maken had met pech en andere tegenslagen werd de overeenkomst tussen het team en Frans vervroegd stopgezet.
 • Glen Laurens Belgisch duatlonkampioen, twee Leuvensen op podium BK triatlon

  Leuven sport
  Op het BK duatlon over de lange afstand in Geel pakte Glen Laurens uit Begijnendijk voor het tweede jaar op rij de nationale driekleur, hij ging na een spannende strijd Seppe Odeyn uit Herent vooraf. Heverleese triatlete Karolien Weuts mag zich vice-Belgisch kampioene op de halve afstand triatlon heten. In Eupen kwam ze als tweede over de meet na een ongenaakbare Joke Coysman, Leen Vanden Daelen uit Kessel-Lo (Leuven) pakte knap brons. Bij de mannen was de titel voor Tim Brydenbach, voor Devriendt en Goetstouwers.
 • Heverlees triatlonkoppel op zoek naar vorm en prestatie in triatlon Eupen

  Leuven sport
  Heverleese triatleet Ward Vande Capelle wil zaterdag opnieuw de spurttriatlon win in het hellende Eupen, vorig jaar was hij er al de primus. Daags nadien zal hij supporteren voor vriendin Karolien Weuts die zal starten in datzelfde Eupen op het Belgisch kampioenschap op de halve afstand, zij zette een perfecte generale repetitie naar door de Hageland Powertriatlon in Aarschot te winnen na een zware trainingsweek. Ward werd er zevende.

<< Terug naar de nieuwspagina
Regiopunt News Agency
Regiopunt GCV

Kruisbooglaan 9
3210 Linden (Lubbeek)
www.Regiopunt.be
KBO   0848.449.595
IBAN  BE62 7340 3499 3161
BIC    KREDBEBB
© Regiopunt 2014 | DEVELOPED BY JS-Websites