KA Redingenhof start met opleiding wielrennen

Leuven sport | door Stefan Van De Weyer op 30/08/2012

Het komende schooljaar biedt het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven een opleiding wielrennen in het ASO en TSO-onderwijs aan. Het project staat onder leiding van Kris Vromans, het is de bedoeling om in combinatie met studies aan competitierenners de kans te geven beter te worden.

Begin juli waren er al elf inschrijvingen.

“Ik hoop dat dit aantal ondertussen al enorm is aangedikt, ik heb daar nog geen idee over. In de eerste, tweede en derde graad van het ASO en TSO bieden we deze opleiding aan. We hechten belang aan de studies in combinatie met het wielrennen, daarom blijft een richting in het BSO uit”, aldus Kris Vromans die de verantwoordelijke coach is voor de wieleropleiding van de WBV.

In het ASO zal de opleiding Sportwetenschappen heten, in het TSO heet dit Lichamelijk Opvoeding en Sport. In de eerste graad van het TSO bijvoorbeeld krijgen de leerlingen twee tot vier uur theorie over de sport en 10 tot 12 uur sport. Vanaf de tweede graad kan de optie wielrennen gekozen worden.

“Er hadden zich al acht leerlingen ingeschreven voor de tweede graad en drie voor de derde graad. Zo volgt in de derde graad Brent Briesen uit Goetsenhoven die uitkomt voor de sterke formatie Balen BC de opleiding. Het is niet de bedoeling recreanten op te vangen, maar competitierenners naar een beter niveau te brengen”, vertelt Vromans.

Het Koninklijk Atheneum Redingenhof is verbonden met de E=MC² middenschool in Kessel-Lo die in 2011 al met een soortgelijke opleiding begon.<< Terug naar de nieuwspagina

Gelijkaardige berichten

 • Tine Deckers op WK Ironman 70.3 in Oostenrijk

  Leuven sport
  Leuvense Tine Deckers werd op het WK Ironman 70.3 in het Oostenrijkse Zell Am See twaalfde. Ze begon na een goede fietsstonde als achtste aan het loopnummer maar verloor nog enkele plaatsen. Nu heeft ze nog enkele weken om het WK Ironman in Hawaï (10/10) voor te bereiden.
 • Pieter Heemeryck aan tweede titel op week tijd toe

  Leuven sport
  Nadat hij een week geleden de nationale titel veroverde in de halve afstand in Deinze, was Leuvenaar Pieter Heemeryck op de afspraak op het Belgisch kampioenschap sprinttriatlon in Chièvres. Hij kwam na het zwemmen als eerste door en kon in de laatste halve kilometer weglopen van Balty.
 • Ronde van Leuven : Mooi weer en veel deelnemers

  Leuven sport
  De laatste zondag van de grote vakantie: het ideale moment om nog even, samen met gezin, vrienden of als uitstap met je landelijke gilde, het prachtige platteland te verkennen. Als de weergoden bovendien in een goede bui zijn, springen heel wat sportievelingen op de fiets. De editie 2015 van de Ronde van Leuven voorbije zondag - met start- en aankomstplaatsen in Linden, Kortrijk-Dutsel, Winksele, Blanden, Bierbeek, Lovenjoel en Leuven - was dan ook een voltreffer.
 • Thibaut Ponsaerts primus in Topcompetitie Herbeumont

  Leuven sport
  Ondanks het gegeven dat Thibaut Ponsaerts uit Kessel-Lo (Leuven) nog maar eerstejaarsnieuweling is, zette hij op tien kilometer van de meet door om de Topcompetitie in het Luxemburgse Herbeumont te winnen. Meteen goed voor zijn zesde seizoenszege. Ploegmaat bij Olympia Tienen, Stan Van Tricht uit Boutersem, werd op zijn beurt twaalfde.
 • Triatlete Leen Vanden Daelen vijfde op BK

  Leuven sport
  Ondanks het gegeven dat het Belgisch kampioenschap halve triatlon in Deinze geen doel was voor Leen Vanden Daelen uit Kessel-Lo, werd ze er knap vijfde. De twee voorbije jaren haalde ze op een heuvelende omloop steeds het podium, drie op een rij was er voor haar jammer genoeg niet weggelegd.
 • Zesentwintig jongeren op Tofsportkamp wielrennen

  Leuven sport
  Zesentwintig paar jonge benen brachten een deel van hun zomer op de fiets door op het Tofsportkamp wielrennen aan de wielerschool in Leuven.
  Meisjes en jongens tussen acht en veertien jaar ontdekten fietsend Leuven en omstreken.
 • Pieter Heemeryck Belgisch kampioen halve afstand triatlon bij eerste deelname

  Leuven sport
  Na een door een knieblessure grotendeels mislukt voorseizoen van Pieter Heemeryck kon de Belgische titel op de halve triatlon in Deinze er op geen beter moment komen. Al vanaf het zwemmen zat de blonde man van Leie Triatlon Team Latem aan de leiding, niemand kon in de buurt komen en tijdens het lopen maakte hij de klus af. De Leuvenaar had op een bepaald moment meer dan acht minuten bonus op de verzamelde tegenstand.
  Het was zijn tweede titel bij de elite, nadat hij vorig seizoen al eens de nationale driekleur behaalde op de kwartafstand. Bij de beloften was hij eerder al goed voor drie Belgische titels.

<< Terug naar de nieuwspagina
Regiopunt News Agency
Regiopunt GCV

Kruisbooglaan 9
3210 Linden (Lubbeek)
www.Regiopunt.be
KBO   0848.449.595
IBAN  BE62 7340 3499 3161
BIC    KREDBEBB