KA Redingenhof start met opleiding wielrennen

Leuven sport | door Stefan Van De Weyer op 30/08/2012

Het komende schooljaar biedt het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven een opleiding wielrennen in het ASO en TSO-onderwijs aan. Het project staat onder leiding van Kris Vromans, het is de bedoeling om in combinatie met studies aan competitierenners de kans te geven beter te worden.

Begin juli waren er al elf inschrijvingen.

“Ik hoop dat dit aantal ondertussen al enorm is aangedikt, ik heb daar nog geen idee over. In de eerste, tweede en derde graad van het ASO en TSO bieden we deze opleiding aan. We hechten belang aan de studies in combinatie met het wielrennen, daarom blijft een richting in het BSO uit”, aldus Kris Vromans die de verantwoordelijke coach is voor de wieleropleiding van de WBV.

In het ASO zal de opleiding Sportwetenschappen heten, in het TSO heet dit Lichamelijk Opvoeding en Sport. In de eerste graad van het TSO bijvoorbeeld krijgen de leerlingen twee tot vier uur theorie over de sport en 10 tot 12 uur sport. Vanaf de tweede graad kan de optie wielrennen gekozen worden.

“Er hadden zich al acht leerlingen ingeschreven voor de tweede graad en drie voor de derde graad. Zo volgt in de derde graad Brent Briesen uit Goetsenhoven die uitkomt voor de sterke formatie Balen BC de opleiding. Het is niet de bedoeling recreanten op te vangen, maar competitierenners naar een beter niveau te brengen”, vertelt Vromans.

Het Koninklijk Atheneum Redingenhof is verbonden met de E=MC² middenschool in Kessel-Lo die in 2011 al met een soortgelijke opleiding begon.<< Terug naar de nieuwspagina

Gelijkaardige berichten

 • Wielerronde van Vlaams-Brabant (22 tot 26 juli) voorgesteld

  Leuven sport
  Op de site van brouwerij Stella-Artois in Leuven is vrijdagavond de Ronde van Vlaams-Brabant voorgesteld. De vijfdaagse rittenkoers vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 26 juli. Na een openingsetappe in Rillaar volgen er ritten in Leefdaal, Gooik (tijdrit), Ottenburg en Merchtem. De blikvanger aan de start is zonder twijfel Sven Nys. Daarnaast staan ook de meeste topploegen uit het circuit van de eliterenners ZC en beloften aan de start.
 • Simon De Cuyper zal vorm testen in triatlon van Vilvoorde

  Leuven sport
  Simon De Cuyper start zondag in de 1/8ste triatlon in Vilvoorde. Een comeback sinds hij even met sporten moest stoppen toen er in april klierkoorts bij hem werd vastgesteld. Hij was met deze ziekte eerder al in enkele manches van de World Triatlon Series gestart, met een minder resultaat als gevolg. De Leuvenaar bekijkt Vilvoorde als de ideale voorbereiding voor wat nog komen moet.
 • Tom Mets presteert in Bundeliga in Düsseldorf

  Leuven sport
  Leuvense triatleet Tom Mets (26) liet in de openingsmanche van de Bundesliga in Düsseldorf zijn beste prestatie ooit in deze prestigieuze internationale competitie noteren. Hij ging met zestig anderen de loopfinale in en kwam ongeveer middenin uit. Komende zondag sluit hij zijn eerste seizoenshelft af in de sprinttriatlon van Vilvoorde.
 • Mountainbiker Frans Claes kansloos voor prestatie na val op wereldkampioenschap

  Leuven sport
  Leuvenaar Frans Claes finishte als negenendertigste op het wereldkampioenschap marathonmountainbike in het Italiaanse Val Gardena. Zijn resultaat was te wijten aan een stevige val na een zeer sterke start. De mountainbiker van het Loving Hut MTB Team reed uit en moest na afloop zijn knie laten naaien.
 • Triatleet Daan Pex hoopt op derde keer beste keer in Retie

  Leuven sport
  Heverleese triatleet Daan Pex (29) start in de HybriHome Triatlon in Retie met als missie een plaats bij tien besten. Het is zijn eerste kwarttriatlon van het seizoen na een scheenbeenvliesontsteking. De atleet van het Leuvense Fornaxx Triathlon Team piekt naar de 1/3de Powerman Hageland Triatlon in Aarschot (19/07) en ziet in Retie een perfecte voorbereiding.
 • Triatlete Leen Vanden Daelen gemotiveerd in triatlon Klagenfurt

  Leuven sport
  Triatlete Leen Vanden Daelen neemt komend weekend deel aan de volledige triatlon van Klagenfurt. De vrouw in vorm van de Izegemse Triatlon Club is samen met ongeveer vijfentwintig ploegmaten van de Izegemse Triatlonclub naar Oostenrijk afgezakt. Ondanks dat het haar eerste keer is hoopt ze op een behoorlijk resultaat in haar agegroup.
 • G-cyclist Dries Vanhaverbeke hoopt op nieuwe Belgische titel

  Leuven sport
  Demerspurter Dries Vanhaverbeke (32) uit Leuven droomt ervan om komende zaterdag zijn Belgische titel op de weg te verlengen in het Luikse Oupeye. De G-cyclist neemt deel in de categorie C1 en gaat niet te onbezonnen van start gaan, hij hoopt vanaf het midden het verschil te kunnen maken.

<< Terug naar de nieuwspagina
Regiopunt News Agency
Regiopunt GCV

Kruisbooglaan 9
3210 Linden (Lubbeek)
www.Regiopunt.be
KBO   0848.449.595
IBAN  BE62 7340 3499 3161
BIC    KREDBEBB