KA Redingenhof start met opleiding wielrennen

Leuven sport | door Stefan Van De Weyer op 30/08/2012

Het komende schooljaar biedt het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven een opleiding wielrennen in het ASO en TSO-onderwijs aan. Het project staat onder leiding van Kris Vromans, het is de bedoeling om in combinatie met studies aan competitierenners de kans te geven beter te worden.

Begin juli waren er al elf inschrijvingen.

“Ik hoop dat dit aantal ondertussen al enorm is aangedikt, ik heb daar nog geen idee over. In de eerste, tweede en derde graad van het ASO en TSO bieden we deze opleiding aan. We hechten belang aan de studies in combinatie met het wielrennen, daarom blijft een richting in het BSO uit”, aldus Kris Vromans die de verantwoordelijke coach is voor de wieleropleiding van de WBV.

In het ASO zal de opleiding Sportwetenschappen heten, in het TSO heet dit Lichamelijk Opvoeding en Sport. In de eerste graad van het TSO bijvoorbeeld krijgen de leerlingen twee tot vier uur theorie over de sport en 10 tot 12 uur sport. Vanaf de tweede graad kan de optie wielrennen gekozen worden.

“Er hadden zich al acht leerlingen ingeschreven voor de tweede graad en drie voor de derde graad. Zo volgt in de derde graad Brent Briesen uit Goetsenhoven die uitkomt voor de sterke formatie Balen BC de opleiding. Het is niet de bedoeling recreanten op te vangen, maar competitierenners naar een beter niveau te brengen”, vertelt Vromans.

Het Koninklijk Atheneum Redingenhof is verbonden met de E=MC² middenschool in Kessel-Lo die in 2011 al met een soortgelijke opleiding begon.<< Terug naar de nieuwspagina

Gelijkaardige berichten

 • Lore Vanclooster naar top vijf in kwart van Berlare?

  Leuven sport
  Leuvense triatlete Lore Vanclooster zet aan in de kwarttriatlon van Berlare. De twintiger mikt resoluut op een plaats bij de beste vijf. Ze is net een week terug van een deugddoende stage in de Franse Provence en hoopt op een mooie tweede seizoenshelft.
 • Tine Deckers geselecteerd voor WK triatlon in Hawaï

  Leuven sport
  Leuvense triatlete Tine Deckers heeft zich gekwalificeerd voor het WK Ironman (10/10) in Hawaï. De Leuvense heeft haar selectie te danken aan een sterk internationaal voorjaar. Ze pakte drie keer de vierde plaats, in de halve Ironmans van Mallorca en Barcelona en in de volledige Ironman van Brazilië. In het EK Ironman in Frankfurt eindigde ze als zevende.
 • Frans Claes Belgisch kampioen marathonmountainbike in Ottignies

  Leuven sport
  Leuvenaar Frans Claes werd Belgisch kampioen marathonmountainbike. In Ottignies finishte Frans solo na een zware wedstrijd die in en rond het befaamde Bois des reves werd gereden. Het is de eerste Belgische titel voor Frans, een bekroning na jaren trainen en werken richting dit topresultaat.
 • Daan Pex derde in Aarschotse Plastriatlon

  Leuven sport
  Bij het afstappen van de fiets en de wissel naar het lopen streden Daan Pex uit Leuven (rechts) en de Antwerpenaar Lambrechts (links) op kop van de Plastriatlon in Aarschot. Ze hadden ongeveer twee minuten en dertig seconden bonus op sterke loper, de Waals-Brabander Pierre Balty.
 • Judoka Jorre Verstraeten naar European Cup in het Poolse Wroclaw

  Leuven sport
  Eerstejaarsjunior judoka Jorre Verstraeten (17) hoopt om komend weekend eremetaal te behalen in de European Cup in het Poolse Wroclaw. Daar hij door zijn medailles op de voorbije European Cups zich al kwalificeerde voor het wereldkampioenschap in Abu Dhabie én het Europees kampioenschap in Oostenrijk, is de druk op de tiener van het Judocentrum Leuven aanzienlijk minder. Toch wil hij er presteren.
 • Dries Vanhaverbeke opnieuw Belgisch kampioen G-cycling

  Leuven sport
  Leuvenaar Dries Vanhaverbeke behaalde in het Luikse Oupeye zijn tweede Belgische titel op de weg op rij. De G-cyclist van de Demerspurters deed dat in de C1-categorie en moest zijn titelstrijd afwerken bij temperaturen van achtentwintig graden in de schaduw. Algemeen directeur van de KBWB, Jos Smets uit Nieuwrode, poseerde graag met zijn nieuwbakken kampioen uit de streek.
 • Leuvens triatlonkoppel is in vorm

  Leuven sport
  Leuvens triatlonkoppel Tom Mets en Lore Vanclooster zijn in goede doen. In Vilvoorde snelde Tom, die uitkomt voor de Antwerpse topformatie Atriac, na een onnavolgbare Simon De Cuyper naar de tweede stek in de sprinttriatlon. Lore op haar beurt eigende zich er de zege toe.

<< Terug naar de nieuwspagina
Regiopunt News Agency
Regiopunt GCV

Kruisbooglaan 9
3210 Linden (Lubbeek)
www.Regiopunt.be
KBO   0848.449.595
IBAN  BE62 7340 3499 3161
BIC    KREDBEBB