KA Redingenhof start met opleiding wielrennen

Leuven sport | door Stefan Van De Weyer op 30/08/2012

Het komende schooljaar biedt het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven een opleiding wielrennen in het ASO en TSO-onderwijs aan. Het project staat onder leiding van Kris Vromans, het is de bedoeling om in combinatie met studies aan competitierenners de kans te geven beter te worden.

Begin juli waren er al elf inschrijvingen.

“Ik hoop dat dit aantal ondertussen al enorm is aangedikt, ik heb daar nog geen idee over. In de eerste, tweede en derde graad van het ASO en TSO bieden we deze opleiding aan. We hechten belang aan de studies in combinatie met het wielrennen, daarom blijft een richting in het BSO uit”, aldus Kris Vromans die de verantwoordelijke coach is voor de wieleropleiding van de WBV.

In het ASO zal de opleiding Sportwetenschappen heten, in het TSO heet dit Lichamelijk Opvoeding en Sport. In de eerste graad van het TSO bijvoorbeeld krijgen de leerlingen twee tot vier uur theorie over de sport en 10 tot 12 uur sport. Vanaf de tweede graad kan de optie wielrennen gekozen worden.

“Er hadden zich al acht leerlingen ingeschreven voor de tweede graad en drie voor de derde graad. Zo volgt in de derde graad Brent Briesen uit Goetsenhoven die uitkomt voor de sterke formatie Balen BC de opleiding. Het is niet de bedoeling recreanten op te vangen, maar competitierenners naar een beter niveau te brengen”, vertelt Vromans.

Het Koninklijk Atheneum Redingenhof is verbonden met de E=MC² middenschool in Kessel-Lo die in 2011 al met een soortgelijke opleiding begon.<< Terug naar de nieuwspagina

Gelijkaardige berichten

 • Rugby Club Leuven sluit seizoen af tegen Antwerpen

  Leuven sport
  Komende zondagnamiddag ontvangt Rugby Club Leuven in tweede divisie, vierde Antwerp Rugby Club. De Leuvenaars die momenteel zesde staan, zouden een goede zaak kunnen doen mits een overwinning. Dat zal echter geen sinecure worden gezien de Sinjoren de heenmatch met 35-12 hebben gewonnen.
 • Ilse Heylen pakt opnieuw zilver in Grand Prix

  Leuven sport
  Amper één week na haar schitterende zilveren medaille op de Grand Prix van het Georgische Tbilisi, heeft judoka Ilse Heylen deze prestatie nog eens herhaald. De kampster en trainer van Judocentrum Leuven presteerde dit op de Grand Prix van het Turkse Samsun.
 • Nieuweling Dylan Schepens wil presteren vlakbij huis

  Leuven sport
  Nieuweling Dylan Schepens uit Wilsele (Leuven) doet zaterdag een gooi naar een goede prestatie in de koers in Rotselaar. De vorm zit goed bij de tiener van Olympia Tienen. Hij wil sportief revanche nemen tegenover vorig jaar, toen werd hij in de slotfase opgehouden door val zodat zijn spurt er uiteindelijk niet meer is uitgekomen.
 • Tine Deckers voor podium naar Ironman Zuid-Afrika

  Leuven sport
  Tine Deckers begint zondag aan haar nieuw triatlonseizoen in de Ironman Zuid-Afrika, ze hoopt op een podium. Tine heeft de voorbije maanden goed kunnen trainen en start met vertrouwen aan haar ‘Road to Kona’. Want Hawai 2015 is en blijft het einddoel.
 • Voorstelling 55ste editie Brabantse Pijl

  Leuven sport
  In Leuven werd donderdagmiddag de 55ste editie van de Brabantse Pijl tussen Leuven en Overijse van woensdag 15 april voorgesteld. Viervoudig recordwinnaar Edwig "Bosberg" Van Hooydonck werd gelauwerd, ook Adri Van der Poel die net dertig jaar geleden de koers won, werd in de hulde betrokken. In vergelijking met vorig jaar onderging de omloop niet al te veel wijzigingen. De voorzitter van het organiserende WSC Rode Sportief, Pascal Demol, meldde dat de winnaar van vorig jaar Philippe Gilbert zal starten.
 • Chiefs kloppen Hasselt en Luik, maar stranden tegen Phantoms Antwerp

  Leuven sport
  De eliteploeg van de Chiefs Leuven heeft zich gekroond tot vicekampioen van de nationale ijshockey-competitie. In de ultieme fase van de playoffs
  schakelde Leuven eerst Haskey Hasselt en nadien bekerfinalist Bulddogs Luik uit. In de slotmatch tegen de Phantoms Antwerp kwamen de vermoeide Leuvenaars te kort. Bij de Chiefs ontbraken voor in de beslissende kamp de aanvaller Brad Westerman (zakenreis), alsook verdedigers Aigars Berzins (ziek) en Mika Kara (blessure). Op de slotdag vielen aanvallers Gijs De Saeger en Yoren De Smet uit door ziekte.
 • Mountainbiker Frans Claes groeit naar betere vorm

  Leuven sport
  Leuvense mountainbiker Frans Claes heeft al vier wedstrijden achter de rug, waarvan hij er ééntje winnend afsloot. De dertiger van het Loving Hut MTB Team is zeker nog niet in topvorm, maar dat valt voorlopig niet uit zijn resultaten af te leiden.

<< Terug naar de nieuwspagina
Regiopunt News Agency
Regiopunt GCV

Kruisbooglaan 9
3210 Linden (Lubbeek)
www.Regiopunt.be
KBO   0848.449.595
IBAN  BE62 7340 3499 3161
BIC    KREDBEBB
© Regiopunt 2015 | DEVELOPED BY JS-Websites