KA Redingenhof start met opleiding wielrennen

Leuven sport | door Stefan Van De Weyer op 30/08/2012

Het komende schooljaar biedt het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven een opleiding wielrennen in het ASO en TSO-onderwijs aan. Het project staat onder leiding van Kris Vromans, het is de bedoeling om in combinatie met studies aan competitierenners de kans te geven beter te worden.

Begin juli waren er al elf inschrijvingen.

“Ik hoop dat dit aantal ondertussen al enorm is aangedikt, ik heb daar nog geen idee over. In de eerste, tweede en derde graad van het ASO en TSO bieden we deze opleiding aan. We hechten belang aan de studies in combinatie met het wielrennen, daarom blijft een richting in het BSO uit”, aldus Kris Vromans die de verantwoordelijke coach is voor de wieleropleiding van de WBV.

In het ASO zal de opleiding Sportwetenschappen heten, in het TSO heet dit Lichamelijk Opvoeding en Sport. In de eerste graad van het TSO bijvoorbeeld krijgen de leerlingen twee tot vier uur theorie over de sport en 10 tot 12 uur sport. Vanaf de tweede graad kan de optie wielrennen gekozen worden.

“Er hadden zich al acht leerlingen ingeschreven voor de tweede graad en drie voor de derde graad. Zo volgt in de derde graad Brent Briesen uit Goetsenhoven die uitkomt voor de sterke formatie Balen BC de opleiding. Het is niet de bedoeling recreanten op te vangen, maar competitierenners naar een beter niveau te brengen”, vertelt Vromans.

Het Koninklijk Atheneum Redingenhof is verbonden met de E=MC² middenschool in Kessel-Lo die in 2011 al met een soortgelijke opleiding begon.<< Terug naar de nieuwspagina

Gelijkaardige berichten

 • Den Haag en Eindhoven maatje te sterk voor Leuven Chiefs

  Leuven sport
  In de BeNe League ijshockey kenden de Leuven Chiefs een heel moeilijk weekend. Zowel Den Haag als Eindhoven waren te sterk voor de vermoeide en gehavende Leuvenaars. Die zijn na een sterke competitiestart hun leidersplaats kwijt.
 • Triatleet Pieter Heemeryck terug naar vertrouwde stal

  Leuven sport
  Leuvense triatleet Pieter Heemeryck gaat terug naar de Domo - Scottformatie, dit na drie jaar deel te hebben uitgemaakt van topformatie Leie Triatlon Team Latem. Hij kwam eerder al voor de ploeg uit en weet zoals geen ander wat hij voor hen kan betekenen en omgekeerd.
 • Jacky Mathijssen blijft de hoop behouden

  Leuven sport
  OH Leuven heeft zaterdagavond voor de vijfde keer op rij een nederlaag geleden. Het ging thuis met 1-3 ten onder tegen Racing Genk. "Ik blijf hoopvol", vertelde Jacky Mathijssen achteraf.
 • BeNeLeague: Leuven Chiefs - Zoetermeer Panters 3-5

  Leuven sport
  De Leuven Chiefs hebben zondagavond in de BeNe League het onderspit moeten delven tegen de Zoetermeer Panters met 3-5. De Leuvenaars kwamen snel 2-0 voor. De Nederlanders beseften dat het anders moest en kozen dan maar voor een een agressieve en fysieke spelstijl. Meerdere Chiefs liepen daarbij blessures op. Toon Willemot werd met een ernstige schouderblessure overgebracht naar het ziekenhuis en is allicht maanden buiten strijd. Toen de Leuvenaars nadien mee opgingen in het potige spel, kregen net zij telkens de strafminuten gepresenteerd, waardoor ze uiteindelijk te kort kwamen tegen de Nederlanders.
 • Belgian Cup: Antwerp Phantoms - Leuven Chiefs 2-7

  Leuven sport
  In de Belgische bekercompetitie van het ijshockey blijft Leuven bovenaan meedraaien met Herentals en Luik. De Antwerp Phantoms hadden opnieuw geen antwoord op de snelheid van de Leuvenaars en gingen uiteindelijk met 2-7 van het eigen ijs.
 • Dreesen (exit) en Marshall (blessure) out bij Leuven Bears

  Leuven sport
  Thomas Dreesen, die de club vervoegde in september ter vervanging van Yannick Moray, maakt niet langer deel uit van de spelerskern van Stella Artois Leuven Bears. Dreesen had een tijdelijk contract tot eind december. Er werd beslist door het sportief comité en de Raad van Bestuur om dit tijdelijk contract niet te verlengen na december en om Thomas nu reeds van verdere clubverplichtingen te ontlasten. Nog meer slecht nieuws voor de Leuven Bears komt er over Anthony Marshall. Die heeft in de bekerwedstrijd tegen Luik een zware knieblessure opgelopen. Hij is hierdoor out tot het einde van het seizoen.
 • Kim Clijsters, John Porter en Kris Eyckmans op business event Volley Haasrode Leuven

  Leuven sport
  De Faculty Club in Leuven was het decor voor het business event van Volleybalclub Haasrode Leuven. Heel wat ondernemers uit de regio waren op de afspraak. Gastsprekers waren John Porter (CEO van Telenet), Kim Clijsters (tennisicoon) en Kris Eyckmans (ervaren volleybaltrainer en assistent coach van de Yelllow Tigers).

<< Terug naar de nieuwspagina
Regiopunt News Agency
Regiopunt GCV

Kruisbooglaan 9
3210 Linden (Lubbeek)
www.Regiopunt.be
KBO   0848.449.595
IBAN  BE62 7340 3499 3161
BIC    KREDBEBB