KA Redingenhof start met opleiding wielrennen

Leuven sport | door Stefan Van De Weyer op 30/08/2012

Het komende schooljaar biedt het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven een opleiding wielrennen in het ASO en TSO-onderwijs aan. Het project staat onder leiding van Kris Vromans, het is de bedoeling om in combinatie met studies aan competitierenners de kans te geven beter te worden.

Begin juli waren er al elf inschrijvingen.

“Ik hoop dat dit aantal ondertussen al enorm is aangedikt, ik heb daar nog geen idee over. In de eerste, tweede en derde graad van het ASO en TSO bieden we deze opleiding aan. We hechten belang aan de studies in combinatie met het wielrennen, daarom blijft een richting in het BSO uit”, aldus Kris Vromans die de verantwoordelijke coach is voor de wieleropleiding van de WBV.

In het ASO zal de opleiding Sportwetenschappen heten, in het TSO heet dit Lichamelijk Opvoeding en Sport. In de eerste graad van het TSO bijvoorbeeld krijgen de leerlingen twee tot vier uur theorie over de sport en 10 tot 12 uur sport. Vanaf de tweede graad kan de optie wielrennen gekozen worden.

“Er hadden zich al acht leerlingen ingeschreven voor de tweede graad en drie voor de derde graad. Zo volgt in de derde graad Brent Briesen uit Goetsenhoven die uitkomt voor de sterke formatie Balen BC de opleiding. Het is niet de bedoeling recreanten op te vangen, maar competitierenners naar een beter niveau te brengen”, vertelt Vromans.

Het Koninklijk Atheneum Redingenhof is verbonden met de E=MC² middenschool in Kessel-Lo die in 2011 al met een soortgelijke opleiding begon.<< Terug naar de nieuwspagina

Gelijkaardige berichten

 • BeNe League ijshockey: Chiefs Leuven openen tegen Den Bosch

  Leuven sport
  Chiefs Leuven start zaterdagavond op papier lichtjes als favoriet aan de match tegen de Red Eagles 's Hertogenbosch (Nl). Toch beseft coach Gil Paelinck dat de ploeg uit zusterstad Den Bosch niet onderschat mag worden.
 • Letse aanvaller Deniss Baskatovs versterkt Chiefs Leuven

  Leuven sport
  Met Deniss Baskatovs (23) hebben de Leuven Chiefs alvast een eerste toptransfer binnen voor het nieuwe seizoen. De Letse aanvaller verdedigde het voorbije seizoen de kleuren van de Kemphanen Eindhoven en was in de BeNe League goed voor 15 goals en 30 assists. De Leuvenaars hopen met Baskatovs de playoffs in de BeNe League te bereiken.
 • Hockey Club Leuven krijgt erkenning van Rode Kruis

  Leuven sport
  De Koninklijke Hockey Club Leuven heeft maandag een erkenning gekregen van het Rode Kruis Vlaanderen. De sportclub organiseerde een opleiding om de leden te leren reanimeren en defibrilleren. Aangezien heel wat andere leden van KHCL al een vergelijkbare opleiding kregen in het kader van een trainerscursus of bedrijfsopleiding, zijn nu ruim 50 leden voorbereid om op te treden bij medische noodgevallen. Meteen voldoende om een erkenning te krijgen. Het bord 'Reanimeren & Defibrilleren' zal een prominente plaats innemen in het nieuwe clubhuis.
 • Leuven Chiefs beleven uitermate wisselvallig seizoen

  Leuven sport
  De Leuven Chiefs beleven een seizoen vol ups en downs. Dat was het voorbije weekend opnieuw te merken in de BeNe League. Zaterdag blikten de Leuvenaars Turnhout nog in met 8-2, maar een dag later gingen de Chiefs zelf met 8-1 onderuit tegen Herentals. Volgens coach Gil Paelinck is die wisselvalligheid in de prestaties grotendeels toe te schrijven aan de jeugdigheid van de kern. De Leuvense selectie is samen die van Den Bosch veruit de jongste uit heel de competitie. Bovendien is ondertussen duidelijk geworden dat de Leuvense kern in de breedte en qua kracht en ervaring ook te beperkt is om dit seizoen écht aanspraak te maken op playoffs en finales.
 • Ijshockey: Gretige Leuvenaars botsen op Luikse muur

  Leuven sport
  Ondanks een leuke uitgangspositie zijn de Leuven Chiefs er zondagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Belgische ijshockeybeker. De Leuvenaars hadden zaterdag in Luik met 2-5 gewonnen, maar gingen een dag later voor een goed gevulde Leuvense ijsbaan met 1-6 de boot in. Een derde en beslissende match (belle) dinsdagavond om 20.30 uur in Luik moet uitsluitsel brengen.
 • Match van de waarheid voor Chiefs na zege in Luik

  Leuven sport
  De Leuven Chiefs hebben zaterdag in de heenmatch van de halve finale van de Belgische beker in Luik gewonnen met 2-5. De scores kwamen op naam van Maxime Pellegrims(2), Boris Kolyasnikov, David Vychodil en Simon Dozin. De Leuvenaars speelden een hele sterke wedstrijd en tankten vertrouwen voor de terugmatch zondagavond in Leuven. Voor die match hopen de Chiefs op de massale steun van de Leuvense fans. De abonnementhouders van OHL mogen zelfs gratis binnen.
 • Len Dejonghe wordt beter met de week

  Leuven sport
  Tweedejaarsnieuweling Len Dejonghe (15) uit Wilsele (Leuven) liet ondanks ziekte in twee grote crossen hoopgevende dingen zien. In Baal reed hij even als vijfde, maar finishte de knaap die onlangs Kalas CT 99 in wisselde voor BKCP-Enertherm, tiende. In de Leuvense Soudalcross werd hij op het einde van de rit achtste.

<< Terug naar de nieuwspagina
Regiopunt News Agency
Regiopunt GCV

Kruisbooglaan 9
3210 Linden (Lubbeek)
www.Regiopunt.be
KBO   0848.449.595
IBAN  BE62 7340 3499 3161
BIC    KREDBEBB