KA Redingenhof start met opleiding wielrennen

Leuven sport | 584 keer gelezen | door Stefan Van De Weyer op 30/08/2012

Het komende schooljaar biedt het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven een opleiding wielrennen in het ASO en TSO-onderwijs aan. Het project staat onder leiding van Kris Vromans, het is de bedoeling om in combinatie met studies aan competitierenners de kans te geven beter te worden.

Begin juli waren er al elf inschrijvingen.

“Ik hoop dat dit aantal ondertussen al enorm is aangedikt, ik heb daar nog geen idee over. In de eerste, tweede en derde graad van het ASO en TSO bieden we deze opleiding aan. We hechten belang aan de studies in combinatie met het wielrennen, daarom blijft een richting in het BSO uit”, aldus Kris Vromans die de verantwoordelijke coach is voor de wieleropleiding van de WBV.

In het ASO zal de opleiding Sportwetenschappen heten, in het TSO heet dit Lichamelijk Opvoeding en Sport. In de eerste graad van het TSO bijvoorbeeld krijgen de leerlingen twee tot vier uur theorie over de sport en 10 tot 12 uur sport. Vanaf de tweede graad kan de optie wielrennen gekozen worden.

“Er hadden zich al acht leerlingen ingeschreven voor de tweede graad en drie voor de derde graad. Zo volgt in de derde graad Brent Briesen uit Goetsenhoven die uitkomt voor de sterke formatie Balen BC de opleiding. Het is niet de bedoeling recreanten op te vangen, maar competitierenners naar een beter niveau te brengen”, vertelt Vromans.

Het Koninklijk Atheneum Redingenhof is verbonden met de E=MC² middenschool in Kessel-Lo die in 2011 al met een soortgelijke opleiding begon.<< Terug naar de nieuwspagina

Gelijkaardige berichten

 • Gerrit Feytens (47) start in Meerdaalse Pijl Oud-Heverlee, dochter in nieuwelingenpeloton

  Leuven sport
  Eliterenner z/c Gerrit Feytens (47) uit Wilsele (Leuven) kon voorbije winter goed trainen en vertrouwt op zijn snelle spurtersbenen om prijs te rijden tussen maart en oktober. Hij verwacht echter nog niet meteen top te zijn. Komende zondag start hij gedreven in de Meerdaalse Pijl in Oud-Heverlee, des te motiverender voor Gerrit is dat zijn dochter Ellen dit seizoen haar strepen wil verdienen in het nieuwelingenpeloton.
 • Geert Janssens terug naar Triatlon Duatlon Leuven

  Leuven sport
  Leuvense triatleet Geert Janssens (27) keert na een avontuur bij profploeg Leie Triatlon Team Laten terug naar de oude stal van Triatlon Duatlon Leuven. Daar krijgt hij als atleet én als ondersteunend lid van de formatie zijn kans. Buiten zijn streefdoelen op de lange afstand helpt hij de club iets te betekenen in de T3 Series.
 • CHIEFS plaatsen zich voor eindronde Kampioenschap van België

  Leuven sport
  Na hun ruime overwinning van voorbije zaterdag zijn CHIEFS zeker van een plaats in de eindronde. Ondanks een moeilijke start waarbij ze op een 0-3 achterstand kwamen te staan tegen White Caps Turnhout, konden de Leuvenaars de match toch nog winnen. Met een sterke tweede en derde periode zetten ze de eindstand op 6-3. Mits winst in de terugmatch tegen het Turnhoutse team kunnen CHIEFS op de tweede plaats eindigen in de rangschikking.
 • KHCL krijgt goedkeuring stedenbouwkundige vergunning voor nieuwe velden en clubhuis

  Leuven sport
  De Koninklijke Hockey Club Leuven heeft de officiële bevestiging gekregen dat de stedenbouwkundige vergunning voor project Chomé is goedgekeurd. Het gaat om de aanleg van een nieuw clubhuis en twee hockeyvelden in Heverlee. KHCL kreeg de officiële bevestiging van de Bestendige Deputatie van Vlaams-Brabant. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden.
 • Leuven CHIEFS op weg naar eindronde

  Leuven sport
  Voor de Leuven CHIEFS stonden vorig weekend twee moeilijke wedstrijden op de agenda. Eerst gingen ze op bezoek bij Olympia Heist en twee dagen later ontvingen ze de heren uit Luik. Na twee felbevochte wedstrijden kunnen de CHIEFS met 5 punten op 6 en 13 doelpunten tevreden terugblikken. Als derde in de rangschikking maakt IHC Leuven een grote kans om de eindronde te spelen en te strijden om de landstitel.
 • Strafrechter Esther Vanderstraeten verhuist naar Brusselse strafuitvoeringsrechtbank

  Leuven sport
  Leuvens strafrechter Esther Vanderstraeten (46) heeft onlangs haar laatste vonnissen voorgelezen op de éénentwintigste kamer. Ze was al sinds 2000 actief op de Leuvense rechtbank en maakt de verhuis naar de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel, het sluitstuk van de hele strafketting zoals ze het zelf noemt.
 • Heverleese triatlete heeft groot sporthart

  Leuven sport
  Heverleese triatlete Stefanie Lefèvre zal komend seizoen de kleuren van Triatlon Duatlon Leuven verdedigen in de nieuwe T3 competitie en enkele individuele wedstrijden. De voorbereiding voor het seizoen verlopen prima, een goede lactaattest sterkt Lefèvre in haar vertrouwen. Haar eerste race zal de winterduatlon in Hofstade zijn (01/03).

<< Terug naar de nieuwspagina
Regiopunt News Agency
Regiopunt GCV

Kruisbooglaan 9
3210 Linden (Lubbeek)
www.Regiopunt.be
KBO   0848.449.595
IBAN  BE62 7340 3499 3161
BIC    KREDBEBB
© Regiopunt 2015 | DEVELOPED BY JS-Websites