KA Redingenhof start met opleiding wielrennen

Leuven sport | 537 keer gelezen | door Stefan Van De Weyer op 30/08/2012

Het komende schooljaar biedt het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven een opleiding wielrennen in het ASO en TSO-onderwijs aan. Het project staat onder leiding van Kris Vromans, het is de bedoeling om in combinatie met studies aan competitierenners de kans te geven beter te worden.

Begin juli waren er al elf inschrijvingen.

“Ik hoop dat dit aantal ondertussen al enorm is aangedikt, ik heb daar nog geen idee over. In de eerste, tweede en derde graad van het ASO en TSO bieden we deze opleiding aan. We hechten belang aan de studies in combinatie met het wielrennen, daarom blijft een richting in het BSO uit”, aldus Kris Vromans die de verantwoordelijke coach is voor de wieleropleiding van de WBV.

In het ASO zal de opleiding Sportwetenschappen heten, in het TSO heet dit Lichamelijk Opvoeding en Sport. In de eerste graad van het TSO bijvoorbeeld krijgen de leerlingen twee tot vier uur theorie over de sport en 10 tot 12 uur sport. Vanaf de tweede graad kan de optie wielrennen gekozen worden.

“Er hadden zich al acht leerlingen ingeschreven voor de tweede graad en drie voor de derde graad. Zo volgt in de derde graad Brent Briesen uit Goetsenhoven die uitkomt voor de sterke formatie Balen BC de opleiding. Het is niet de bedoeling recreanten op te vangen, maar competitierenners naar een beter niveau te brengen”, vertelt Vromans.

Het Koninklijk Atheneum Redingenhof is verbonden met de E=MC² middenschool in Kessel-Lo die in 2011 al met een soortgelijke opleiding begon.<< Terug naar de nieuwspagina

Gelijkaardige berichten

 • Heverleese judofamilie presteert in Dutch Open

  Leuven sport
  De Heverleese judofamilie Verstraeten heeft naam en faam op de erelijst van de internationaal sterk bezette Dutch Open in Eindhoven. Twee jaar terug pakte Jorre er zilver, vorig jaar won hij het toernooi, enkele dagen geleden knoopte hij opnieuw aan met succes bij de U21 tot 55 kg. Zijn zusje Jente pakte er vorig jaar brons bij de U15 tot 36 kg, deze editie sloot ze winnend af. Lars Verstraeten verloor jammer genoeg op strafpunt in de eerste ronde bij de U18 -50 kg.
 • Geen bekerfinale voor Leuven Chiefs

  Leuven sport
  De Leuvense ijshockeyploeg speelde dinsdagavond de derde en beslissende match in de halve finale van de Belgische beker. De Leuven Chiefs verloren na een spannende match met 3-4 van de Bulldogs uit Luik. Daarmee zien de Leuvenaars net als vorig jaar de finale aan hun neus voorbij gaan. De Luikenaars wonnen vorig jaar al de beker.
 • Streekrenners Baestaens en Sweeck bevestigen goede vorm in Leuvense Soudalcross

  Leuven sport
  De Nederlander Mathieu Van der Poel bleek ondanks rugproblemen de beste te zijn in de Leuvense Soudalcross, meteen zijn zesde seizoenszege. Belofte Laurens Sweeck verdiende veel meer dan een vierde plaats na een puike veldrit in de voorste gelederen. Vincent Baestaens werd de eerste crosser uit Tremelo, met een zevende plaats. Sven Nys was niet in vorm en werd twaalfde na verschillende foutjes onderweg.
 • OHL op stage in het Spaanse Oliva

  Leuven sport
  Spelers, technische en medische staf en begeleiders van tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven (OHL) zijn zondagmorgen goed aangekomen in hun hotel in het Spaanse Oliva. Ze verkenden eerst even de buurt, werkten een footing af op het strand en trainden in de namiddag op speel- en looplijnen.
 • Organisatie Soudalcross Leuven hoopt op 10.000 toeschouwers

  Leuven sport
  Op de vierde editie van de Leuvense Soudalcross staan komende zondag nagenoeg alle toppers aan de start, met uitzondering van wereldkampioen bij de beloften, Wout Van Aert, en Nederlands kampioen Lars van der Haar. Aan de omloop werden geen veranderingen aangebracht, er wordt op het militair domein De Hemptinne in Heverlee gemikt op tienduizend toeschouwers.
 • Leuvenaar wereldkampioen Brazilian Jiu-Jitsu

  Leuven sport
  Wim Deputter (32) uit Kessel-Lo (Leuven) kampte zich in Parijs naar de wereldtitel Brazilian Jiu-Jitsu in de discipline Ne Waza. Kort geleden behaalde hij twee Europese titels in Brazilian jiu-jitsu (BJJ) en grappling. Hij kan leven van zijn sport en is trainer van de Leuvense club Brasa Belgium, waarvan het ledenaantal al ruim honderd leden bedraagt.
 • 48ste GP Jef Scherens - Rondom Leuven

  Leuven sport
  Leuven is zondag opnieuw het decor van de jaarlijkse wielerklassieker Grote Prijs Jef Scherens - Rondom Leuven. De organisatie van de koers van het continentaal circuit van de Europe tour categorie 1.1 is in handen van de Koninklijke Stoempersclub Leuven. De wedstrijd is dit jaar toe aan de 48e editie. De renners starten om 12.05 uur op de Grote Markt en na een wedstrijd van 183,3 kilometer is de aankomst omstreeks 16.20 uur voorzien aan de stadsschouwburg op de Bondgenotenlaan.

<< Terug naar de nieuwspagina
Regiopunt News Agency
Regiopunt GCV

Kruisbooglaan 9
3210 Linden (Lubbeek)
www.Regiopunt.be
KBO   0848.449.595
IBAN  BE62 7340 3499 3161
BIC    KREDBEBB
© Regiopunt 2015 | DEVELOPED BY JS-Websites