KA Redingenhof start met opleiding wielrennen

Leuven sport | door Stefan Van De Weyer op 30/08/2012

Het komende schooljaar biedt het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven een opleiding wielrennen in het ASO en TSO-onderwijs aan. Het project staat onder leiding van Kris Vromans, het is de bedoeling om in combinatie met studies aan competitierenners de kans te geven beter te worden.

Begin juli waren er al elf inschrijvingen.

“Ik hoop dat dit aantal ondertussen al enorm is aangedikt, ik heb daar nog geen idee over. In de eerste, tweede en derde graad van het ASO en TSO bieden we deze opleiding aan. We hechten belang aan de studies in combinatie met het wielrennen, daarom blijft een richting in het BSO uit”, aldus Kris Vromans die de verantwoordelijke coach is voor de wieleropleiding van de WBV.

In het ASO zal de opleiding Sportwetenschappen heten, in het TSO heet dit Lichamelijk Opvoeding en Sport. In de eerste graad van het TSO bijvoorbeeld krijgen de leerlingen twee tot vier uur theorie over de sport en 10 tot 12 uur sport. Vanaf de tweede graad kan de optie wielrennen gekozen worden.

“Er hadden zich al acht leerlingen ingeschreven voor de tweede graad en drie voor de derde graad. Zo volgt in de derde graad Brent Briesen uit Goetsenhoven die uitkomt voor de sterke formatie Balen BC de opleiding. Het is niet de bedoeling recreanten op te vangen, maar competitierenners naar een beter niveau te brengen”, vertelt Vromans.

Het Koninklijk Atheneum Redingenhof is verbonden met de E=MC² middenschool in Kessel-Lo die in 2011 al met een soortgelijke opleiding begon.<< Terug naar de nieuwspagina

Gelijkaardige berichten

 • Belgische en Nederlandse ijshockeydivisies smelten samen tot BeNeLeague

  Leuven sport
  De Koninklijke Belgische IJshockey Federatie (KBIJF) en de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) slaan de handen ineen en gaan vanaf het seizoen 2015-2016 een competitie organiseren op het hoogste niveau in beide landen. Achttien teams hebben zich ingeschreven voor de competitie die BeNe-league als werktitel heeft gekregen. Deze achttien teams strijden het eerste jaar in 2 poules om het kampioenschap. Vanaf het seizoen 2016-2017 zullen 2 divisies op sterkte worden ingedeeld, gebaseerd op de resultaten van het seizoen 2015-2016. Naast dit kampioenschap zal er in beide landen ook een separate bekercompetitie worden gespeeld.
 • Tine Deckers knap vierde in halve Ironman Barcelona

  Leuven sport
  In de halve Ironman van Barcelona lag een vierde plaats op Tine Deckers uit Leuven te wachten. Net een week voordien werd ze al vierde in de wedstrijd over halve afstand in Mallorca. Na het fietsen reed ze rond in tweede positie, tijdens het lopen moest ze nog twee atletes laten gaan. Deze twee wedstrijden zijn een ideale voorbereiding voor het Zuid-Amerikaans kampioenschap, de Ironman in Brazilië (31/05).
 • Demerspurters Geuens, Van Rillaer en Goossens attent in Wilsele-Putkapel

  Leuven sport
  Nieuwelingen Corneel Geuens uit Nieuwrode (fluogele helm), Witse Van Rillaer (centraal) en Rob Goossens (witte bril), beiden uit Tremelo luisteren nog naar goede raad vlak voor hun start in de wedstrijd van Wilsele-Putkapel (Leuven).
 • Nicolas Wernimont wint nieuwelingenkoers Wilsele-Putkapel met sterke eindspurt

  Leuven sport
  Belgisch kampioen tijdrijden Nicolas Wernimont uit Wemmel behaalde zijn eerste zege in de nieuwelingenkoers van Wilsele-Putkapel. Na een aanvallend getinte wedstrijd draaide het uit op een massaspurt. Het werd een ware machtsontplooiing op snelheid van Wernimont die met een fiets voorsprong won voor Heylen, Cappan en Seppe Galicia uit Tremelo die vierde werd.
 • Koen Veramme wil presteren in triatlon van Antwerpen

  Leuven sport
  Leuvense triatleet Koen Veramme zal komend weekend in de wedstrijd in Antwerpen proberen om mee te dingen voor het podium. Hij wil als lid van het organiserende Atriacteam zeker geen mal figuur slaan. Enkele weken geleden werd hij met zijn ploegmaats Belgisch kampioen ploegentriatlon in Doornik.
 • Leuvense reddingsclub oogst sportief en organisatorisch succes op het Belgisch kampioenschap

  Leuven sport
  Op Belgisch Kampioenschap Reddend Zwemmen in Wachtebeke, georganiseerd door Leuvense Reddingsclub LERC, kwamen 160 atleten meedingen voor medailles. 42 onder hen behoorden tot de organiserende club. De Leuvenaars oogstten veel succes.
 • Tine Deckers vierde in halve Ironman Mallorca

  Leuven sport
  Leuvense triatlete Tine Deckers is met een tijd van vier uur drieënderig minuten en drieëntwintig seconden als vierde geëindigd in de halve Ironman van Mallorca. Na een goeie wedstrijd en vooral een ijzersterkte fietsprestatie, moest de Leuvense triatlete alleen toppers Daniela Ryf (Zwitserland; 04:17:25), Julia Gajer (Duitsland; 04:26:53) en Yvonne van Vlerken (Nederland; 04:29:03) voor laten gaan.

<< Terug naar de nieuwspagina
Regiopunt News Agency
Regiopunt GCV

Kruisbooglaan 9
3210 Linden (Lubbeek)
www.Regiopunt.be
KBO   0848.449.595
IBAN  BE62 7340 3499 3161
BIC    KREDBEBB