KA Redingenhof start met opleiding wielrennen

Leuven sport | 371 keer gelezen | door Stefan Van De Weyer op 30/08/2012

Het komende schooljaar biedt het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven een opleiding wielrennen in het ASO en TSO-onderwijs aan. Het project staat onder leiding van Kris Vromans, het is de bedoeling om in combinatie met studies aan competitierenners de kans te geven beter te worden.

Begin juli waren er al elf inschrijvingen.

“Ik hoop dat dit aantal ondertussen al enorm is aangedikt, ik heb daar nog geen idee over. In de eerste, tweede en derde graad van het ASO en TSO bieden we deze opleiding aan. We hechten belang aan de studies in combinatie met het wielrennen, daarom blijft een richting in het BSO uit”, aldus Kris Vromans die de verantwoordelijke coach is voor de wieleropleiding van de WBV.

In het ASO zal de opleiding Sportwetenschappen heten, in het TSO heet dit Lichamelijk Opvoeding en Sport. In de eerste graad van het TSO bijvoorbeeld krijgen de leerlingen twee tot vier uur theorie over de sport en 10 tot 12 uur sport. Vanaf de tweede graad kan de optie wielrennen gekozen worden.

“Er hadden zich al acht leerlingen ingeschreven voor de tweede graad en drie voor de derde graad. Zo volgt in de derde graad Brent Briesen uit Goetsenhoven die uitkomt voor de sterke formatie Balen BC de opleiding. Het is niet de bedoeling recreanten op te vangen, maar competitierenners naar een beter niveau te brengen”, vertelt Vromans.

Het Koninklijk Atheneum Redingenhof is verbonden met de E=MC² middenschool in Kessel-Lo die in 2011 al met een soortgelijke opleiding begon.<< Terug naar de nieuwspagina

Gelijkaardige berichten

 • Dylan Schepens wil derde provinciale titel op rij

  Leuven sport
  Eerstejaarsnieuweling Dylan Schepens (16) uit Wilsele (Leuven) mikt op het provinciaal kampioenschap op de piste in Elewijt op de gouden medaille. Na een moeizame seizoensstart lijkt hij stilaan op toerental te komen, dit bewijst een achtste plaats in Herenthout.
 • Leuvenaar Dries Vanhaverbeke Belgisch kampioen G-cycling

  Leuven sport
  Paracyclist Dries Vanhaverbeke (31) uit Leuven is in Deurne voor het eerst Belgisch kampioen geworden in het G-wielrennen. Hij komt nog maar twee jaar uit in competitie, maar vond het hoog tijd dat hij deze titel greep. Het is zijn grote droom om ooit te kunnen presteren op de Paralympics.
 • Lukas Van Nunen pakt eerste zegeruiker in Wilsele-Putkapel

  Leuven sport
  Tweedejaarsnieuweling Lukas Van Nunen uit Beveren-Waas greep resoluut zijn eerste seizoenszege in Wilsele-Putkapel (Leuven). Kort voor het ingaan van de slotronde was de renner van het Wielerteam Waasland erop uit getrokken, het peloton leek hem niet te laten gaan. In de slotronde vergrootte hij echter knap zijn voorsprong om solo te finishen.
 • Jorre Verstraeten pakt brons in European Cup Berlijn

  Leuven sport
  Net zoals vorig jaar pakte judoka Jorre Verstraeten van Judocentrum Leuven in de European Cup in Berlijn de bronzen medaille. Hij werd nog maar onlangs verkozen als Leuvense sportbelofte van het jaar 2013, maar de Heverleenaar zette ondertussen 2014 al mooi in.
 • Voorstelling 54ste Brabantse Pijl in Leuven

  Leuven sport
  In Leuven werd donderdagmiddag de 54ste editie van de Brabantse Pijl tussen Leuven en Overijse van woensdag 16 april voorgesteld. Drievoudig ex-winnaar Johan Museeuw werd in de bloemetjes gezet. De voorzitter van het organiserende WSC Rode Sportief Pascal Demol hoopt dat zijn koers na het hertekenen van het wielerlandschap naar 2017 toe, een wedstrijd van het allerhoogste niveau zal worden.
 • Leuvense wielerploeg stopt met bestaan

  Leuven sport
  Aangezien er geen bestuur meer is, bestaat de club DNCS-Towereye CT niet meer, alle renners zijn bijgevolg vrij. Dit was de mail die de renners van deze formatie onlangs kregen van Wielerbond Vlaanderen. Elite z/c Sam Solia uit Heverlee koos daarom voor een seizoen als individueel renner. Er zouden plannen zijn om de vrijgekomen renners te laten tekenen bij Boutersem Sportief.
 • Lien De Beuckelaere maakt comeback op de fiets

  Leuven sport
  Lien De Beuckelaere (22) uit Leuven rijdt na drie jaar opnieuw op competitief niveau op de fiets. Dit jaar wil ze zich niet al te veel doelen stellen, maar ziet ze als een werkjaar om te groeien. Ze was al sinsd vorig jaar in mei opnieuw aan het trainen, maar kwam opnieuw bij De Sprinters Malderen terecht na een toevallige ontmoeting met ploegleidster Linda Troyekens.

<< Terug naar de nieuwspagina
Regiopunt News Agency
Regiopunt GCV

Kruisbooglaan 9
3210 Linden (Lubbeek)
www.Regiopunt.be
KBO   0848.449.595
IBAN  BE62 7340 3499 3161
BIC    KREDBEBB
© Regiopunt 2014 | DEVELOPED BY JS-Websites