KA Redingenhof start met opleiding wielrennen

Leuven sport | 288 keer gelezen | door Stefan Van De Weyer op 30/08/2012

Het komende schooljaar biedt het Koninklijk Atheneum Redingenhof in Leuven een opleiding wielrennen in het ASO en TSO-onderwijs aan. Het project staat onder leiding van Kris Vromans, het is de bedoeling om in combinatie met studies aan competitierenners de kans te geven beter te worden.

Begin juli waren er al elf inschrijvingen.

“Ik hoop dat dit aantal ondertussen al enorm is aangedikt, ik heb daar nog geen idee over. In de eerste, tweede en derde graad van het ASO en TSO bieden we deze opleiding aan. We hechten belang aan de studies in combinatie met het wielrennen, daarom blijft een richting in het BSO uit”, aldus Kris Vromans die de verantwoordelijke coach is voor de wieleropleiding van de WBV.

In het ASO zal de opleiding Sportwetenschappen heten, in het TSO heet dit Lichamelijk Opvoeding en Sport. In de eerste graad van het TSO bijvoorbeeld krijgen de leerlingen twee tot vier uur theorie over de sport en 10 tot 12 uur sport. Vanaf de tweede graad kan de optie wielrennen gekozen worden.

“Er hadden zich al acht leerlingen ingeschreven voor de tweede graad en drie voor de derde graad. Zo volgt in de derde graad Brent Briesen uit Goetsenhoven die uitkomt voor de sterke formatie Balen BC de opleiding. Het is niet de bedoeling recreanten op te vangen, maar competitierenners naar een beter niveau te brengen”, vertelt Vromans.

Het Koninklijk Atheneum Redingenhof is verbonden met de E=MC² middenschool in Kessel-Lo die in 2011 al met een soortgelijke opleiding begon.<< Terug naar de nieuwspagina

Gelijkaardige berichten

 • Voorstelling 54ste Brabantse Pijl in Leuven

  Leuven sport
  In Leuven werd donderdagmiddag de 54ste editie van de Brabantse Pijl tussen Leuven en Overijse van woensdag 16 april voorgesteld. Drievoudig ex-winnaar Johan Museeuw werd in de bloemetjes gezet. De voorzitter van het organiserende WSC Rode Sportief Pascal Demol hoopt dat zijn koers na het hertekenen van het wielerlandschap naar 2017 toe, een wedstrijd van het allerhoogste niveau zal worden.
 • Leuvense wielerploeg stopt met bestaan

  Leuven sport
  Aangezien er geen bestuur meer is, bestaat de club DNCS-Towereye CT niet meer, alle renners zijn bijgevolg vrij. Dit was de mail die de renners van deze formatie onlangs kregen van Wielerbond Vlaanderen. Elite z/c Sam Solia uit Heverlee koos daarom voor een seizoen als individueel renner. Er zouden plannen zijn om de vrijgekomen renners te laten tekenen bij Boutersem Sportief.
 • Lien De Beuckelaere maakt comeback op de fiets

  Leuven sport
  Lien De Beuckelaere (22) uit Leuven rijdt na drie jaar opnieuw op competitief niveau op de fiets. Dit jaar wil ze zich niet al te veel doelen stellen, maar ziet ze als een werkjaar om te groeien. Ze was al sinsd vorig jaar in mei opnieuw aan het trainen, maar kwam opnieuw bij De Sprinters Malderen terecht na een toevallige ontmoeting met ploegleidster Linda Troyekens.
 • Frans Claes naar Italiaanse profmountainbikeploeg

  Leuven sport
  Leuvense mountainbiker Frans Claes (30) verraste iedereen met zijn transfer naar de Italiaanse ploeg Team Reparto Corse Polimedical-Calvi Network. Hier kan hij zijn droom, profrenner worden in de mountainbikediscipline, verwezenlijken. Hij hoopt om in 2016 als mountainbiker naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te kunnen afzakken.
 • Rugby Club Leuven wint topper tegen BUC

  Leuven sport
  Rugby Club Leuven pakte in een spannende topper tegen BUC Sint-Joost de zege in de slotminuut. Door een gedurfde penaltykick van Jaco McLachlan kwam blauw-wit op 16-15 nadat ze kort voor affluiten 13-15 op achterstand kwamen ook al op penalty.
 • Wielrenner wordt papa van tweeling

  Leuven sport
  Eliterenner z/C Jo Piron (39) uit Wilsele (Leuven) werd onlangs voor de tweede keer vader. Na zijn zoon Joen werd hij papa van de tweeling Jonas en Jorbe. Jonas woog bij zijn geboorte 2,4 kg, Jorbe 1,85 kg.
 • Frans Claes ziet profdroom in gedrang komen

  Leuven sport
  Frans Claes’ droom leek voorbije zomer uit te komen. De langeafstandsmountainbiker had een goed wegseizoen achter de rug en profploeg Crelan-Euphony kwam aan zijn deur kloppen met een stagecontract van enkele maanden. Mits positief resultaat was het profbestaan het zijne. Hij presteerde enorm goed, maar de ploeg stopte met bestaan.

<< Terug naar de nieuwspagina
Regiopunt News Agency
Regiopunt GCV

Kruisbooglaan 9
3210 Linden (Lubbeek)
www.Regiopunt.be
KBO   0848.449.595
IBAN  BE62 7340 3499 3161
BIC    KREDBEBB
© Regiopunt 2014 | DEVELOPED BY JS-Websites